Hvorfor er der gas i termoruder?

Gas i termoruder anvendes som en isolerende fyldning mellem ruderne for at forbedre ruderens termiske ydeevne. Denne type vinduer kaldes også energiruder eller isolerruder.

Gasfyldningen, typisk argon eller krypton, anvendes mellem de to glaslag i en termorude. Disse gasser har lav termisk ledningsevne sammenlignet med luft, hvilket betyder, at de har bedre isoleringsegenskaber. Når gasfyldningen er til stede mellem ruderne, reduceres varmeoverførslen gennem vinduet, hvilket resulterer i en mere effektiv isolering af bygningen.

Varmetab gennem vinduer er en af de største årsager til energitab i mange bygninger. Ved at indføre en gasfyldning mellem ruderne kan man reducere varmeoverførslen og dermed opnå bedre energieffektivitet. Dette gør det muligt at holde på varmen om vinteren og reducere behovet for opvarmning, samtidig med at man holder varmen ude om sommeren og mindsker behovet for afkøling.

Gasfyldte termoruder er almindelige i moderne byggeri og anvendes også i udskiftning af ældre vinduer for at forbedre energieffektiviteten i eksisterende bygninger. Ved at bruge gasfyldte termoruder kan man opnå en bedre komfort i rummet, reducere energiforbruget og potentielt også spare penge på opvarmning og afkøling af bygningen.

Hvad er forskellen på energiruder og termoruder?

I modsætning til termoruder, hvor der kun er almindelig luft mellem glassene, indeholder energiruder en gasart, der isolerer bedre end luft. For eksempel argon. Gassen er ufarlig, og da den er tungere end luft, bevæger den sig mindre. Det reducerer overførslen af varme fra det inderste glas til det yderste.

Mangler du nye vinduer eller bare vil skifte dit glas, så hjælper vi gerne med dette.

Skriv en kommentar